Heren 45

Geplaatst op 2016-05-08 14:09:29 door Huijsman Piet

7/05/2016 Heren 45

 

TC Malpertus 4 – TC Den Bos 2

 

Onze uitwedstrijd naar St.Niklaas tegen TC Malpertus, hebben we door wat te moeten improviseren helaas verloren, Frank die normaal eerste man speelt is helaas gekwetst aan de knie en kon de verplaatsing niet meemaaken.

JeanPierre die deelnam samen met Martine aan een wandeltocht in Doetinchem in Nederland was twijfelachtig, maar gaf mij toch een belletje toen we net met de enkelspelen waren begonnen, dat hij het nog zag zitten om te komen, na een rit van pakweg een kleine drie uur is hij daar dan toch aangekomen, om in de dubbelspelen mee te kunnen doen, zeer bedankt voor die inspanning.

Rond één uur zijn we vertrokken vanaf de club met de volgende personen, Marc de Schepper, Marc van Damme Freddy van Wassenhove, Leriche Lionel en Huijsman Piet.

Daar aangekomen moesten we toch wel eens rondkijken, bij ons heet het Den Bos, maar nu waren we wel in een zeer bosrijke omgeving belandt.

Ook aan de overkant van de tennisclub, was er eenzeer mooie paarden manege gelegen.

We zijn dan ontvangen door onze gastheer Glen, die ons de nodige informatie verschafte.

Hun team bestond uit volgende spelers, Usul Ibrahim, Roland Fabien,Verhassel Raf, Van den Bogaert Marc en De Ruelle Danny

Lionel die nu eerste man speelde nam het op tegen Ibrahim, die uiterst rap en de ballen plaatste waar hij ze wou hebben, kon de snelheid eruit de halen, en ook zijn smashen waren hard en zeer goed geplaatst, in het begin zag het er voot Lionel nog goed uit, maar uiteindelijk won Ibrahim toch de partij met 6/3en 6/3.

De tweede wedstrijd was dan voor mij tegen Roland Fabien, die weinig problemen kende en ook de wedstrijd won met 6/0 en 6/1.

Ook de derde wedstrijd gespeeld door Marc(v.D) tegen Verhassel Raf, was een winner voor Raf met ook 6/0 en 6/1.

De vierde wedstrijd was dan toch een eer redder voor ons, daarin kwam Freddy uit tegen Bogaert Marc, er zat toch veel spanning in deze wedstrijd , waar het in de tweede set richting tiebreak zou kunnen lopen, maar de wedstrijd is dan toch gewonnen door Freddy met 6/3 en 6/4.

De tegenstander van Freddy zal in deze regio toch een gekende figuur geweest zijn, Marc was namelijk ook de reserve doelman onder Jean-Marie Paff geweest in Beveren, toch altijd leuk om eens iemand tegen te komen uit een vroeger

sportverleden.

De dubbels zijn dan aangevangen met Marc en Marc de Schepper tegen Ibrahim en Danny, dit om Freddy eerst wat rust te gunnen na zijn enkelwedstrijd.

M en M, waren de eerste set goed bezig, zodat zij hier toch een stand van 5/3 bereikten, maar Ibrahim en Danny konden in de stand bijkomen, zodat het toch tot een tiebreak kwam, en deze set gewonnen werd door de thuisploeg met 7/6.

De tweede set gingen beiden op hun elan verder, ook doordat Danny beter beginnen spelen is, en Ibrahim moeilijk te kloppen was bij hoge ballen, alhoewel hijzelf niet de grootte gestalte heeft, maar hij smashte alles af, en zo wonnen zij deze set met 6/2.

Ondertussen waren Freddy en JeanPierre oook begonnen met hun partij tegen Fabien en Marc, over een raar verloop van de wedstrijd gesproken was het dit wel, de eerste set werd door ons gewonnen met 6/1 en de tweede door Fabien en Marc met 6/0.

Dus de supertiebreak moest de beslissing worden, na eens een puntje voor dan weer gelijk konden Freddy en J-P toch de overwinning in de wacht slepen, en werd het in die TB 11/9 voor ons en zo ook de wedstrijdwinst, wat resulteerde in 4 – 2 voor de thuisploeg.

Dan na de gewoonlijke was en napraten, was het hier ook de beurt om gezellig aan tafel plaats te nemen, Glen had er voor gezorgt dat het ons aan niets ontbrak, op de BBQ zeer mooie en grote brochettes met lekker vlees gebakken, de frietjes met aangepaste groentes, hebben ons overheerlijk gesmaakt.

Na dit waren we op weg om ons gerief terug in de auto te zetten, en begon het warempel te regenen, ik moet niet zeggen een beetje, het was meer dan een beetje, een serieuze plensbui.

Dit heeft zowat geduurd tot we halfweg de terugreis waren, en op de club vernamen we dan dat het daar niet geregend had.

Volgende week een zaterdag rust, en dan weeral de laatste wedstrijd op 21/5 thuis tegen Pollare.

 

Huijsman Piet

 

 

Reacties